Hírek

Elérhetőségek

Hirdetmény temetői díjak változásáról

Hirdetmény temetői díjak változásáról

 

Bőny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 7/2022. (VI.30.) önkormányzati rendeletével módosította a temetőről és a temetkezés rendjéről szóló 3/2012. (II.15.) önkormányzati rendeletét.

 

2022. július 15. napjától sírhely megváltás esetén az alábbi díjak fizetendők:

 

a) egyes sírhely: 20.000 Ft

b) kettős sírhely: 25.000 Ft

c) urna: 15.000 Ft

d) kettős urna: 22.500 Ft

e) urnasírhely 15.000 Ft.

A temetési hely feletti rendelkezési jog időtartama sírhely esetén 25 év, urnafülke esetén 10 év. Kettős sírhely esetén a rendelkezési idő a második temetés napjától számítandó, de ez esetben mindkét sírhely díját ki kell egészíteni a második sírhely lejártának időpontjáig.

Fenti díjakat új sírhely megváltása, valamint hosszabbítás esetén kell megfizetni. Akinek a rendelkezési idő nem járt le, annak nem kell díjat fizetni!

Új rendelkezés, hogy a temetőben szakipari munkát végző vállalkozók és temetkezési szolgáltatást végzők az üzemeltető részére a temetőben végzett vállalkozási tevékenységgel összefüggő közműhasználatért, eszközhasználatért, üzemben tartási költségért, a ravatalozó használatáért és takarításáért, illetve a hulladék elhelyezésért az alábbi díjakat kötelesek megfizetni.

A szolgáltatások díja:

a) közműhasználat 5.000 Ft+Áfa/alkalom

b) ravatalozó használat és takarítás 7.000 Ft/alkalom

c) hulladék elhelyezése 5.000 Ft +Áfa/alkalom.”

A temetőbe csak a temetési szolgáltatást végző cégek hajthatnak be gépjárművel! A temető kulcsa a Polgármesteri Hivatalban nyitvatartási időben átvehető!

 

Bőny, 2022. július 8.

 

 

 

Szabó Csaba s.k.                                                                        dr. Burányi Bernadett s.k.

polgármester                                                                                         jegyző