Hírek

Elérhetőségek

Megalakult az önkéntes segítők csoportja

Tájékoztató

Értesítjük Bőny Község közigazgatási területén élő lakosságot, hogy a kialakult járványügyi helyzethez alkalmazkodva az alábbi intézkedésekkel segítjük az idős, szociálisan és egészségügyileg rászoruló embertársainkat.

1. Megalakult Bőny Község Önkormányzata által szervezett önkéntes segítők csoportja.

2. A csoport aktív tagjai: Polgárőr Egyesület, a Bőnyi Szivárvány Óvoda és Mini Bölcsőde önkéntesei és a lakosság részéről jelentkező önkéntesek.

3. A lakossági önkéntes feladatokat vállalók:

Szarka Tamásnál (06/ 70 6286137),

Cseszregi Zoltánnénál (06/ 30 6298562) és

Molnárné Köles Mercédesznél (06/ 30 6477780) telefonon jelentkezhetnek.

4. A 65 év feletti, valamint szociálisan és egészségügyileg rászorulók részére megszervezzük a bevásárlást, a gyógyszerek kiváltását, és esetlegesen a napi egyszeri meleg étkezés kiszállítását.

Ennek érdekében önkénteseink kérdőívet osztanak szét a lakosság érintett köreiben, melynek kitöltésével jelentkezhetnek, igényelhetnek szolgáltatásokat.

5. A 65 év feletti, valamint szociálisan és egészségügyileg rászorulók az igénylőlappal egy időben két (zöld és piros) színű lapot kapnak kézhez, melyet az utcafrontra néző ablakra a piros lapot kihelyezve jelezhetik esetleges hirtelen kialakuló problémájukat, míg a zöld lap azt jelenti, hogy nem szorulnak segítségre.

6. Kérjük a lakosságot, a szomszédokat, hogy abban az esetben, ha a piros lapot látja az ablakban, azonnal értesítse a polgárőrséget a fent említett telefonszámon, vagy a hatóságokat.

Bárminemű probléma esetén kérjük, forduljanak bizalommal a Polgárőrség tagjaihoz.

Ügyeleti telefonszám – 06/ 30 6215296

Kérjük az idős lakosokat, hogy felelősségteljesen maradjanak otthonaikban, lehetőségükhöz mérten ne érintkezzenek más emberrel.