Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztatás Faluház működésével kapcsolatban COVID második hullámára tekintettel

A koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvény (továbbiakban: törvény) 12. § (1) j pontja alapján 2020. november 11. napjától tilos a nyilvános könyvtári ellátást biztosító intézménynek, valamint a közösségi színtérnek a látogatása és e helyszíneken való tartózkodás az ott foglalkoztatottak kivételével.

A törvény 5. § szerint tilos rendezvényt tartani, a rendezvény helyszínén a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Rendezvénynek minősül a sportesemény.

Fentiekre tekintettel a bőnyi Faluház 2020. november 11. napjától nem fogadja a könyvtár látogatókat, valamint a különböző sportrendezvényeken (aerobic, fitness, zumba) résztvevőket.

A törvény általános jelleggel kimondja, hogy a szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat, állatkerteket és korcsolyapályákat.

A törvény rendelkezéseit 2020. december 11. napjáig lehet alkalmazni. Hosszabbítása esetén külön tájékoztatás nélkül követendők a védelmi intézkedések. Szigorításokról külön tájékoztatás kerül kiadásra.

A törvény 17. § (1) bekezdése szerint a bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig nyitva tartanak. Mivel a bőnyi Faluház a Szivárvány Óvoda és Mini Bölcsőde, valamint a Szent István Király Általános intézményi keretek között működő foglalkozások megtartására helyet biztosít a délelőtti órákban, ezek a foglalkozások -tekintettel az intézmények működésére – a továbbiakban is megtarthatók!

Kérem, a fentiek szíves tudomásul vételét.

Bőny, 2020. november 11.

 

                                                                  Szabó Csaba s.k.

                                                                     polgármester