Hírek

Elérhetőségek

TÁJÉKOZTATÁS RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL BŐNYÖN A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉS MEGELŐZÉSE ÉS TOVÁBBI LASSÍTÁSA ÉRDEKÉBEN

koronavirus_idosek_a4_master.jpg

 

Bőny Község Önkormányzatának
Polgármestere

9073 Bőny, Rákóczi u. 10.
Tel.: 96/ 351 - 011

 

 

TÁJÉKOZTATÁS RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL BŐNYÖN A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉS MEGELŐZÉSE ÉS TOVÁBBI LASSÍTÁSA ÉRDEKÉBEN

 

A Bőnyi Polgármesteri Hivatal 2020. március 16. napjától határozatlan ideig szünetelteti az ügyfélfogadást és kéri ügyfeleit, hogy lehetőség szerint telefonon (06-96/351-011) vagy elektronikus úton (jegyzo@bony.hu) intézzék az ügyeiket. Azokban az ügyekben, ahol jogszabály írja elő a személyes megjelenés szükségességét, megengedett az ügyfélfogadás. Amennyiben a személyes megjelenés szükségessége kapcsán kérdés merül fel, kérem, hogy telefonon egyeztessenek az ügyintézővel.

2020. március 16. napjától az esküvőket kérjük a veszélyhelyzetet követő időpontra átfoglalni, vagy maximum 15 fő létszámban megtartani. A veszélyhelyzet időtartama alatt a 15 főnél nagyobb létszámú esküvők megtartására csak előzetes egyeztetés alapján akkor van lehetőség, ha az anyakönyvvezető szabad térben vállalja az eseményt, és ennek feltételei biztosíthatóak.

A Bőnyi Szivárvány Óvodában és Mini Bölcsődében 2020. március 17. (kedd) napjától a rendelkezés visszavonásáig, határozatlan időre rendkívüli szünetet rendeltünk el. Ezen időszak alatt kizárólag kiscsoportos gyermekfelügyeletet biztosítunk azok számára, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

2020. március 17. (kedd) napjától a Bőnyi Faluház – IKSZT a rendelkezés visszavonásáig, határozatlan időre bezár.

 

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA INTÉZKEDÉSEI A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉS MEGELŐZÉSE ÉS TOVÁBBI LASSÍTÁSA ÉRDEKÉBEN

A kormány összes intézkedését a https://koronavirus.gov.hu/ honlapon található hírekben olvashatják, követhetik nyomon!

A Bőnyi Háziorvosi Rendelőben 2020.03.16-tól kizárólag sürgős esetek ellátás történik. (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében). 2020.03.16-tól beteg szállítást sem kérhető, mivel a kórház csak nagyon indokolt eseteket fogadd.

2020. március 16-tól a diákok nem mehetnek be az iskolába, de ez nem tanítási szünet, a tanítás folytatódik. Új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Ez nem iskolai szünet, tanítani és tanulni kell, és nagyon fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak és tanuljanak. Ha kell kiscsoportos gyermekmegőrzést is tudnak biztosítani. Ugyanakkor jobb lenne, ha a gyermekek otthon maradnának.  A gyermekétkeztetést az azt igénylőknek biztosíthatják az önkormányzatok, de fontos, hogy nem használhatják tömegesen a gyerekek az iskolai étkezőket.

TISZTELT BŐNYI LAKOSOK!

A koronavírus járvány terjedése miatt, a koronavírus-fertőzés megelőzése, terjedésének lassítása érdekében kérjük a lakosságot

  • kérünk mindenkit, hogy csak szükséges esetben hagyják el otthonukat,
  • az idős emberek különösen ki vannak téve a járvány veszélyének, ezért kérjük, legyenek rendkívül óvatosak és ne hagyják el a lakóhelyüket,
  • amennyiben van olyan rokon, ismerős, szomszéd, utcabeli, egyedülálló idős személy vagy bárki a környezetükben, aki valószínűsíthetően nem eléggé tájékozott az aktuális helyzettel, kérem, hívja fel a figyelmét a naprakész, hiteles információkra, amit a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon olvashatnak,
  • azon lakosaink - akik nem számíthat családi, baráti segítségre - akiknek gondot okoz a bevásárlás, a gyógyszerek kiváltása, stb. az kérem, jelezze a 06/70-628-6137 telefonszámon. Kérjük, a munkánk segítése érdekében kizárólag azok telefonáljanak, akik erre ténylegesen rászorulnak.
  • halasszuk el a családi rendezvényeket, ne menjünk senkihez látogatóba,
  • a fiatalok ne szervezzenek és tartsanak most semmilyen baráti összejövetelt, bulit!

Kérem, mindenki kellő társadalmi felelősségvállalással mérlegeljen, mielőtt közösségbe megy!

A közösség érdekében tanúsított felelősségteljes magatartásukat köszönöm!

Kérjük, hogy a hiteles és naprakész információk érdekében a https://koronavirus.gov.hu/ honlapon található hírekből tájékozódjanak, továbbá a https://bony.asp.lgov.hu/ honlapon, Facebookon a Bőny Község Hivatalos Oldala és a Bőnyi Orvosi Rendelő oldalán közzétett javaslatokat tartsák be a járvány veszély elkerülése érdekében!

 

Bőny, 2020. március 17.

 

Tisztelettel:

 

                                               Szabó Csaba s.k.
                                                             polgármester