Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztató az E-recepttel kapcsolatban

Tájékoztató az E-recepttel kapcsolatban

Az eddigi tapasztalatok szerint-  néhány kezdeti zökkenőt kivéve , a rendszer jól működtethető. 

Azonban néhány fontos  információ, hogy  megkönnyíthessük az Önök és a mi számunkra is  a zavartalan receptellátást

  1. E-recept felírása hétfőn , szerdán és csütörtökön  10 órától 12 óráig történik az e-mailok alapján. Ezek a receptek kiválthatóak a felírást követően, 12 óra után. Sajnos sokan azt gondolják, hogy azzal, hogy elküldték az e-mailt, azonnal felkerül a recept a felhőbe, és mennek a gyógyszertárba kiváltani. . NEM kerül fel azonnal, hanem hétfőn, szerdán  és csütörtökön 12 óra után. Aki   például kedden küldi el a receptet, NEM válthatja ki csak SZERDA 12 ÓRA UTÁN, értelemszerűen aki pénteken, szombaton vagy vasárnap küld e-mailt a gyógyszerigényéről, csak hétfőn 12.00 után tudja kiváltani.
  2. Vannak olyan e-mailok, melyekben úgy rendelik meg a gyógyszert, hogy azt néhány nappal azelőtt már felírtuk. Ezekben az esetekben nem írunk gyógyszert fel, mert úgysem tudják kiváltani. Mielőtt elfogynak a gyógyszerek, előtte 10 nappal kérjük a gyógyszerigény küldését.
  3. Antibiotikumok felírását vizsgálat nélkül ,szintén nem írunk fel, ezt már eleve közöltük. Ennek ellenére sokan reklamálnak, hogy emailt küldtek, de mi nem írtuk fel a gyógyszert. NEM IS FOGJUK.
  4. Azonos hatóanyagú gyógyszereket sem írunk fel, főleg, ha ezek nem rendszeresen szedett gyógyszerek. Sokan kérnek pl. Apranaxot, Flectort, Cataflamot  egyszerre.  Ezek együttes felírása sem lehetséges, kérjük vegyenek erről tudomást és ne reklamáljanak. 
  5. Kérünk mindenkit, hogy olvassa naprakészen az információkat,hogy hol, hogyan, mikor juthatnak gyógyszerhez, mert a tíz percenként telefonon érdeklődők megnehezítik a ténylegesen szakmai tanácsadást kérőknek adható segítséget.
  6. Kérjük, hogy a gyógyszertárat se hívják 5 percenként, hogy fent van-e a recept. Néhány gyógyszer nem kapható azonnal . ha ilyet tapasztalnak, ne türelmetlenkedjenk, ne reklamáljanak a gyógyszertárban, ne tartsák fel a gyógyszerészek munkáját. Gyógyszerészünk munkája talán a legnehezebb jelenleg  ,köztünk, akiknek feladata és hivatása segíteni önöknek. Olvassanak el figyelmesen ,napra készen, minden információt és ezzel is segítsenek,hogy segíthessünk.
  7. Köszönjük azoknak akik az informatikai ismeretekkel nem rendelkező időseknek segítenek és elküldik a gyógyszerigénylésüket. Tegyük lehetővé, hogy most az idősek VALÓBAN otthon maradva, megelőzhessék az esetleges vírusfertőzést.
  8. Akinek van ügyfélkapu oldala, akkor a következő oldalra belépve látja, ha már ki tudja váltani gyógyszert, az e-receptek fül alatt. https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal